google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MEB Açıkladı: Telafi Eğitimi Nasıl Olacak ?
top of page

MEB Açıkladı: Telafi Eğitimi Nasıl Olacak ?

Bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin yapılacağı "Telafide Ben de Varım" programına, 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek. Eğitim faaliyetine başlanabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek.


Milli Eğitim Bakanlığının telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak "Telafide Ben de Varım" yaz uygulaması programının uygulama esaslarına yer verildi.


Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinde yer aldığı bildirilen açıklamada, il genelinde düzenlenecek eğitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak tesislerin bedelsiz olarak kullandırılması, valiliklerce oluşturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamaların yapılacağı belirtildi.


Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.



Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal-duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.




976 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page