google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 2020 LGS'DE BİRİNCİLERİN AÇIKLANMA TARTIŞMASI
top of page

2020 LGS'DE BİRİNCİLERİN AÇIKLANMA TARTIŞMASI

2020 LGS'nin bitmesinin ardından bazı özel eğitim kurumları öğrencilerinin sınavda tam puan yaptıklarını açıklamaya başladılar. Daha ortada resmi sonuçlar olmamasına rağmen öğrencilerin tahminleri üzerine bu şekilde açıklamalarda bulunan özel okulların artması üzerine Özel Eğitim Kurumları Dernekleri ortak bir açıklama yaparak bu durumu eleştirdiler.



LGS sonuçları bilindiği üzere 16 Temmuz tarihinde açıklanacak. Ancak sınav sorularının açıklanmasının ve soru kitapçıklarının öğrencilere dağıtılmasının ardından bazı özel okullar sınavda tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerini yani bir diğer deyişle Türkiye 1.lerini açıklamaya başladılar. Bu gelişmelerin ardından açıklama yapan Özel Eğitim Kurumları Dernek yetkilileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konu hakkında yasal işlem başlatması gerektiğini belirttiler.


 

Özel Eğitim Öğretim Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZDER), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği'nin (ÖZKURBİR) yaptığı ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:


"20 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nin üzerinden 24 saat bile geçmeden, bazı özel okulların sosyal medyada öğrencilerinin birinci olduğunu duyurması hiçbir gerçek veriye dayanmıyor. Bu iddialar yalnızca sınava giren öğrencilerin tahminlerine dayanıyor. Bu durum usul ve gerçeklik açısından doğru değil. Sonuç açıklanmadan birinci ilan etmeyi yanıltıcı ve usulsüz reklam, haksız rekabet ve eğitimci etiğine yakışmayan bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili resmi açıklama yapmadan, velilerimiz bu tür açıklamalara itibar etmemelidir. Özel Okul Dernekleri olarak, bütün okulları adalet ve dürüstlük kuralları içerisinde davranmaya ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye davet ediyoruz. Bu tür yanlışlıklar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasal işlem başlatması gerektiğine inanıyoruz."

 

SON Yorum: DOĞRU BULMUYORUZ


Milli Eğitim tarafından resmi olarak sonuçlar açıklanmadan bazı özel okulların bu şekilde öğrencilerinin şampiyon olduğunu açıklamalarını eğitimci sorumluluğu ve etik kurallar dahilinde doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Bu durum veliler için yanıltıcı bir reklam çalışması ve tüm özel okulları düşündüğümüzde de haksız bir rekabet durumunu ortaya koymaktadır. Nihayetinde bu öğrenciler bir soruyu dahi olsa yanlış işaretlemiş, işaretlemeyi unutmuş, kaydırma yapmış olabilirler.


Sonuç olarak resmi olmayan sonuçlara göre bilgiler verilmesini doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Bütün okulların adalet ve dürüstlük temelinde reklam çalışmalarını sürdürmeleri daha sağlıklı bir rekabet ortamı yaratacaktır.

389 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page