google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Bir canlı ders kaç mb internet harcıyor ?
top of page

Bir canlı ders kaç mb internet harcıyor ?

İlkokullarda günde 4 saat, diğer kademerde günde 6 saat gerçekleştirilecek uzaktan eğitimin ne kadar internet kullanımına mal olacağı da öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından merak edilmektedir. Özellikle kotalı veya kotasız olup belirli bir kullanımdan sonra internet hızının ciddi derecede düştüğü ve canlı dersin etkin kullanımına imkan vermediği kullanıcılar ders başı veri miktarı hakkında bilgi almak istiyor.

Bazı internet sitelerinde bilgi kirliliği yer alsa da 30 dakikalık EBA - Zoom canlı derste veri kullanımları masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ve akıllı cep telefonlarına göre küçük farklılıklar gösterse de ortalama 350-500 MB civarında internet kotası harcamaktadır.


Dolayısıyla ilkokul öğrencileri günde 4 ders ile ortalama 1,5 GB internet harcarken, günde 6 ders saati canlı ders gören diğer kademedeki öğrenciler de günlük ortalama 2,5 GB internet kotası harcamaktadır.

Bu hesaplamaların bir evdeki bir öğrenci için yapılmış olduğunu varsaydığımızda birden fazla öğrencinin bulunduğu evlerde ciddi internet kullanımları olduğunu görebiliriz. Bu noktada Milli Eğitim ve GSM operatörlerinin ve internet sağlayıcıların öğrenciler için çözümler üretilmesi beklenmektedir. Sadece EBA kullanımı için ücretsiz internet veya ücreti ciddi oranda düşürülmüş internet hizmetinin sunulması öğrencilerin canlı ders katılımlarını da artıracaktır.



5.767 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page