google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 MEB, Sınav Detaylarını Açıkladı
top of page

MEB, Sınav Detaylarını Açıkladı

  1. dönem sınavlarının yeniden iptal olmasının ardından MEB tarafından tüm detaylar resmi yazı ile okullara gönderildi. İşte o resmi yazıdaki tüm detayları sizler için derledik..

YAPILMIŞ OLAN SINAVLAR NE OLACAK ?


Okullara gönderilen resmi yazılarda bu konu hakkında aşağıdaki detayları görüyoruz.

"Özel ve resmi tüm ortaöğretim kurumlarında (liselerde), 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine yönelik bugüne kadar sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verilmiş olup bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir.


LİSELERDE KARNE OLMAYACAK


2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.



YAPILAN SINAVLAR İPTAL Mİ ?


Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.”


YENİ SINAVLAR NE ZAMAN


Yarıyıl tatili ile ikinci ara tatilin birleştirilerek uygulanacağı 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetlerine ara verileceği hatırlatılan yazıda, birinci döneminden kalan sınavlar ile ikinci dönemin ilk haftası içerisinde yapılması gereken sorumluluk sınavlarının uygulanma tarihleri ve bunlara ilişkin usul ve esaslara dair gerekli açıklamaların daha sonra yapılacağı bildirildi.


ORTAOKULLARDA NASIL OLACAK ?


5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak, bu sınıflarda da ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil olacak.



4.158 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page