google.com, pub-3698296979006860, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Okullar sokaktan daha mı güvenli ?
top of page

Okullar sokaktan daha mı güvenli ?

Ziya Selçuk, son katıldığı televizyon programında okulları 31 Ağustos'ta bir şekilde açabileceklerini belirttikten sonra, özel okullar #okulsokaktangüvenlidir etiketiyle Twitter'da gündeme oturdu. Pek çok veli ve öğrenci bu söyleme tepki gösterirken içlerinden en dikkat çekici ve çarpıcı olan mesajları sizler için derledik:

  • Aylardır evden çıkmadım, aylardır markete girmedim, yakın arkadaşlarımla aylardır yüz yüze görüşmedim vs. Şimdi okulu açın, bir arkadaşım taşıyıcı olsa aynı ortamda bulunduğum için risk altına gireyim. Teşekkürler, emeklerimi hiçe sayan herkese.

  • 11 yıldır öğrenciyim okulda bir kere bile tuvalet kağıdı görmedim. Ne önleminden bahsediyorsunuz. Şahsen ben sınıfların azaltılacağını bile düşünmüyorum zamanı geldiğinde ilk işim güya 15 kişilik olacak sınıfın 40 kişilik halinin fotoğrafını çekmek olacak.

  • Hadi sınıfa, tuvalete bir çözüm buldunuz. Kantinde insanların insan gibi sıraya girmek yerine birbirinin üzerine çıkmasını nasıl engelleyeceksiniz? Teneffüste öğrencilerin uzak durmasını nasıl sağlayacaksınız?


  • Okullar 9-4 arası. İlkokul çocuğu 7 saat maskeli nasıl durabilir? Teneffüste hepsi maskesini açacak. Biri taşıyıcı olsa sınıf 40 kişi. Aynı gün hepsine bulaşacak! Okuldan da bize! Okulu açmadan yoğun bakımları boşaltmak lazım. Sağlık sistemi çöker.

  • Öğrenciler toplu taşımaya biniyor. Siz öğrencilerin cidden maske takacağına inanıyor musunuz? 1 kişi 1 teneffüste şaka olsun diye sınıfa öksürse tamam.

  • Okulları açan yabancı devletlerde yaşanan ikinci dalga hâlâ neyden bahsediyorsunuz

  • Okullar açıldıktan sonra sırayla İsrail Avustralya Hong-Kong. Hepsinde vaka rekorları kırıldı. Siz cahilce yorumlarınıza devam edin.

  • Güney Afrika Cumhuriyeti'nde artan koronavirüs vakaları sonrası okullar yeniden kapatılıyor.

  • Ya okula bile gitmeyen kişiler burada okuldan bahsediyor. Ölmektense 2 yıl daha evinden eğitim gör bari canin sağ olsun. Bencil bencil konuşmayın bunun kronik rahatsızlığı olanı var. Otobüsle geleni, okulda yemekhanede kantinde yiyeni var.

  • Bu tag’i açanlara ithafen... Aç/kapa yapıp çocukları daha da demoralize etmeyin, bu sene kayıt dondurma hakkı istiyor veliler...

  • Çocuklarından sıkılmış ailelerin açtığı tag bu herhalde. 45 - 50 kişilik sınıflarda sadece 1 kişide bile virüs varsa okulun yarısına bulaşıcak!! Birde maskeyle ve virüs psikolojisinde dinlenilen dersin pek bi verimi olacağını da düşünmeyin!!



3.255 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

LGS 2022 Tercih Sonuçları AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 LGS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 1. Nakil süreci de başlamış oldu. Tercih sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğre

2021 LGS ve 2022 LGS kontenjanları

2021 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/icerik/2021/04/odsgm/LGS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu_2021.pdf 2022 lgs başvuru kılavuzu ve kontenjanları: https://cdn.eba.gov.tr/yar

bottom of page